Smaki świata - po bałkańsku (41)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Adriana Marczewska uda się do zaskakująco pięknej stolicy Rumunii. Bukareszt wyróżnia zachwycające połączenie architektury belle epoque zestawionej z gigantomanią komunistycznych dygnitarzy.
Oglądaj w telewizji
Nd 9.03 6:40
TVP Rozrywka
So 15.03 6:40
TVP Rozrywka
Opis
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.
Adriana Marczewska uda się do zaskakująco pięknej stolicy Rumunii. Bukareszt, niegdyś zwany "Paryżem Wschodu", wyróżnia zachwycające połączenie architektury belle epoque zestawionej z gigantomanią komunistycznych dygnitarzy. Prowadząca opowie o kuchni tego regionu, w której królują gołąbki, zwane sarmalami.