Klasztorne smaki Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Biskupic
magazyn kulinarny
W skrócie
Kucharz odwiedza klasztor franciszkanów w Biskupicach k. Pilicy. Poznaje bliżej Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej Opiekunki Rodzin. Wspólnie z o. Robertem przygotowuje zalewajkę i duszaki.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Kucharz odwiedza klasztor franciszkanów w Biskupicach k. Pilicy. Poznaje bliżej Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej Opiekunki Rodzin, którym opiekują się zakonnicy. Wspólnie z o. Robertem przygotowuje typowe dania jurajskie - zalewajkę i duszaki.