Przystanek slow food 3: Kuchnia Tatarów polskich (7)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Jacek Szklarski odwiedzi Bohoniki. Odkryje bogactwo kultury tatarskiej oraz wyjątkowość ich kuchni. Pokaże widzom, jak przygotować tradycyjny pieróg w cieście makaronowym i klasycznego tatara.
Oglądaj w telewizji
Pon 7.07 5:25
TVP Dokument
Opis
Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.
Jacek Szklarski odwiedzi Podlasie, a dokładnie Bohoniki, które są centrum polskich Tatarów. Podczas podróży odkryje bogactwo kultury tatarskiej oraz wyjątkowość ich kuchni. Pokaże widzom, jak przygotować tradycyjny pieróg w cieście makaronowym i klasycznego tatara.
Zobacz także
Przystanek slow food 3: Anna Skowrońska i jej ekologiczne pstrągi (6)
Pt, 04.07 5:30
Przystanek slow food 3: Kuchnia pogranicza polsko-litewskiego (8)
Wt, 08.07 5:35
Przystanek slow food 3: Olejarnia Zagłoby - oleje tłoczone na zimno (9)
Śr, 09.07 5:40
Przystanek slow food 3: Busko, najbardziej słoneczne miasto w Polsce i ich szampańskie truskawki (10)
Czw, 10.07 5:35