Przystanek slow food 3: Kuchnia pogranicza polsko-litewskiego (8)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. Poznamy bliżej ich kuchnię. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym.
Oglądaj w telewizji
Pon 24.03 11:20
TVP Dokument
Opis
Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.
Puńsk to jedyne miasto w Polsce, gdzie Litwini stanowią narodowościową większość. W programie poznamy bliżej ich przeplatające się kulinarne tradycje. Pokażemy, jak przygotowują kindziuk dojrzewający w pęcherzu lub żołądku wieprzowym.
Zobacz także
Przystanek slow food 3: Szparagi Hanny i Olgierda Religioni (1)
So, 15.03 11:35
Przystanek slow food 3: Legendarny polski nabiał - jak odróżnić oryginał od surogatu (2)
Pon, 17.03 11:10
Przystanek slow food 3: Folwark Kamyk Bartelaków (3)
Wt, 18.03 11:15
Przystanek slow food 3: Nadbużański Zaścianek Elżbiety i Zbigniewa Aftaruków (4)
Śr, 19.03 11:20
Przystanek slow food 3: Łosoś wędzony Pana Kazimierza Dobrzyckiego (5)
Czw, 20.03 11:40
Przystanek slow food 3: Anna Skowrońska i jej ekologiczne pstrągi (6)
Pt, 21.03 11:25
Przystanek slow food 3: Kuchnia Tatarów polskich (7)
So, 22.03 11:15