Dziwaczne potrawy: smakowite miasta (4/24)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)
W skrócie
Andrew bada kuchnię Martha's Vineyard, wyspiarskiej społeczności u wybrzeży Cape Cod. Spróbuje bułek z homarem, steków z miecznika, tradycyjnych clambake, smażonych małży czy nadziewanych quahogi.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program skupia się na regionalnej kuchni z całego świata, która jest zazwyczaj postrzegana jako obrzydliwa, egzotyczna lub dziwaczna. Andrew Zimmern bada m.in. międzynarodowe smaki jednej z najbardziej różnorodnych społeczności Ameryki w Bronxie czy scenę kulinarną San Francisco, dodatkowo poznając historię i kulturę odwiedzanych miast.
W tym odcinku
Tym razem Andrew bada kuchnię Martha's Vineyard, wyspiarskiej społeczności u wybrzeży Cape Cod w stanie Massachusetts. Spróbuje bułek z homarem, steków z miecznika, tradycyjnych clambake, smażonych małży czy nadziewanych quahogi. Całość dopełni deser w postaci tarty z miejscowej świeżej żurawiny.