Dziwaczne potrawy: smakowite miasta (21/24)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)
W skrócie
Zagrzeb w Chorwacji stał się kolejnym celem na mapie podróży Andrew. Dynamicznie rozwijająca się stolica słynie z babcinego jedzenia. Wśród menu królują dania mięsne, takie jak wieprzowa kotlovina.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program skupia się na regionalnej kuchni z całego świata, która jest zazwyczaj postrzegana jako obrzydliwa, egzotyczna lub dziwaczna. Andrew Zimmern bada m.in. międzynarodowe smaki jednej z najbardziej różnorodnych społeczności Ameryki w Bronxie czy scenę kulinarną San Francisco, dodatkowo poznając historię i kulturę odwiedzanych miast.
W tym odcinku
Zagrzeb w Chorwacji stał się kolejnym celem na mapie podróży Andrew. Dynamicznie rozwijająca się stolica słynie z babcinego jedzenia. Wśród menu królują dania mięsne, takie jak wieprzowa kotlovina, delikatne policzki cielęce i nadziewane papryki.