Dziwaczne potrawy: smakowite miasta (20/24)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)
W skrócie
Andrew udaje się do Apulii, pełnej winnic i gajów oliwnych. Region oferuje proste, ale zachwycające dania, takie jak makaron orecchiette, grillowana ośmiornica czy ciastka pasticiotti.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program skupia się na regionalnej kuchni z całego świata, która jest zazwyczaj postrzegana jako obrzydliwa, egzotyczna lub dziwaczna. Andrew Zimmern bada m.in. międzynarodowe smaki jednej z najbardziej różnorodnych społeczności Ameryki w Bronxie czy scenę kulinarną San Francisco, dodatkowo poznając historię i kulturę odwiedzanych miast.
W tym odcinku
Tym razem Andrew udaje się do Apulii, nadmorskiego regionu we Włoszech. Jest on znany jako "Ogród Włoch" ze względu na rozległe pola pszenicy, winnice i gaje oliwne. Region oferuje proste, ale zachwycające dania, takie jak makaron orecchiette, grillowana ośmiornica czy nadziewane ciastka pasticiotti.