Szwedzka kuchnia Rachel Khoo (6)
(Rachel Khoo: My Swedish Kitchen)

W skrócie
Rachel w poszukiwaniu inspiracji zwiedza Goteborg, następnie przyrządza swoją wersję tradycyjnego szwedzkiego dania - cielęcych kotletów mielonych. Na deser zaś serwuje wegańskie ciasto czekoladowe.
Oglądaj w telewizji
Opis
W swoim nowym programie Rachel Khoo, autorka książek kulinarnych, która od lat mieszka w tradycyjnym domu z drewna na szwedzkiej wsi, dzieli się swoimi pomysłami na smakowite lokalne dania. Prowadząca prezentuje typowe dla szwedzkiej kuchni przysmaki, składniki i przyprawy. Dowodzi, że Szwedzi mają w kuchni wiele fantazji i są bardzo zaradni. Przygotowuje m.in. deser kokosowo-czekoladowy, grillowanego homara z kapustą, wegańskie ciasto czekoladowe i ciasto cytrynowe.
Tym razem Rachel w poszukiwaniu inspiracji zwiedza Goteborg, następnie przyrządza swoją wersję tradycyjnego szwedzkiego dania - cielęcych kotletów mielonych. Na deser zaś serwuje wegańskie ciasto czekoladowe bez glutenu.