Smaki polskie: Smaki polskiej wieprzowiny - porcja wieprzowiny bez winy

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Widzowie poznają proces właściwego przygotowywania wieprzowiny do spożycia. Dowiedzą się też, ile i jak można przechowywać świeże mięso - w lodówce lub opakowaniach próżniowych.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.

Widzowie poznają proces przygotowywania wieprzowiny do spożycia. Dowiedzą się również, ile i jak można świeże mięso przechowywać - w lodówce lub opakowaniach próżniowych. Eksperci opowiedzą również o dawnych sposobach przechowywania mięsa.

Twórcy

Ładuję...