Smaki polskie: Smaki polskiej wieprzowiny - duży może więcej

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Odcinek poświęcony polskiej wieprzowinie. Ekipa programu odwiedzi hodowle świń, by zobaczyć, na czym polega chów fermowy. Szefowie kuchni zdradzą swoje tajniki na przygotowanie mięsa.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.

Odcinek poświęcony polskiej wieprzowinie. Ekipa programu odwiedzi hodowle świń, by zobaczyć, na czym polega chów fermowy. Najsłynniejsi szefowie kuchni zdradzą swoje tajniki na przygotowanie karkówki, schabu czy żeberek. Widzowie poznają przepis na polędwiczkę wieprzową z sosem miętowo- pietruszkowym i truskawkami.

Twórcy

Ładuję...