To je Borowicz. Podróże ze smakiem (30)

W skrócie
Podróżnik wyrusza na wybrzeże Morza Czarnego, gdzie poznaje tajniki parzenia tureckiej herbaty. Próbuje tradycyjnych anchois i poznaje smaki lokalnej kuchni. Odwiedza też klasztor wykuty w skale.
Oglądaj w telewizji
Opis
W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.
Podróżnik opuszcza góry i wyrusza na wybrzeże Morza Czarnego, gdzie poznaje tajniki parzenia tureckiej herbaty. Próbuje tradycyjnych anchois i poznaje smaki lokalnej kuchni. Odwiedza też klasztor wykuty w skale i uczy się tradycyjnego tańca horon.