MądrzeJEMY z Katarzyną Bosacką 3 (4/10)

magazyn poradnikowy Polska 2022  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Statystyczny Polak zjada rocznie 13,5 kg ryb. To niewiele. Dzieje się tak m.in. z powodu przekonania, że ten składnik trudno przyrządzić. Gość specjalny odcinka, Michel Moran, obali powyższy mit.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Prowadząca Katarzyna Bosacka wraz z czworgiem uczestników dowie się m.in., jakie warzywa i owoce są najskuteczniejsze we wspomaganiu odporności, który grill jest najbezpieczniejszy dla naszego zdrowia, czy też na czy polega mądre kupowanie. Nie zabraknie również Bartka Jędrzejaka, który jak zwykle wspomoże ekipę programu, zdradzając wiele cennych wskazówek na temat żywienia. Dodatkowo, w najnowszej edycji pojawią się goście specjalni: słynna kreatorka smaku Magda Gessler oraz popularny zagraniczny kucharz Michel Moran. Zainspirują uczestników do racjonalnego gotowania i podzielą się swoimi sprawdzonymi przepisami.

Statystyczny Polak zjada rocznie 13,5 kilograma ryb. Na tle średniej europejskiej, która wynosi 23 kg, czy prawdziwej potęgi w tej dziedzinie, jaką jest Japonia, osiąga średni wynik. Dzieje się tak między innymi z powodu panującego powszechnie przekonania, że ten składnik trudno przyrządzić. Gość specjalny odcinka, Michel Moran, obali powyższy mit. Widzowie nie tylko będą mieli okazję wziąć udział w lekcji gotowania z mistrzem kuchni, ale też zobaczą, jak wygląda hodowla pstrąga. Jednocześnie Bartek Jędrzejak pozna odpowiedź na pytanie, czym różni się ryba wędzona naturalnie od smażonej oraz doprawionej chemią.

Twórcy

Ładuję...