Smaki polskie: Kurczak w sosie śliwkowym

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Odcinek o polskiem kurczaku. Jego mięso jest zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. W programie kurczak w sosie z powideł śliwkowych, smażony na gęsim tłuszczu z dodatkiem rozmarynu i szałwii.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentują Wojciech Kozłowski i Krystyna Ziejewska.

Odcinek poświęcony polskiemu kurczakowi. Mięso drobiowe jest zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. W programie kurczak w sosie z powideł śliwkowych, smażony na gęsim tłuszczu z dodatkiem rozmarynu i szałwii.

Twórcy

Ładuję...