Kuchnia dwudziestolecia: Kiedy jarstwo zmienia się w rajstwo (17)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty, a także kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. Gospodarzem programu jest Łukasz Modelski.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty i kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. To czas, gdy po 123 latach niewoli kształtowała się polska państwowość, powstawały wielkie inwestycje i scalały się ziemie podzielone przez zaborców. W wyniszczonej I wojną światową Europie i Polsce kulinarne pomysły łączyły niedostatek z tradycją, a rzeczywistość z marzeniami. Gospodarzem jest Łukasz Modelski.
Twórcy
Zobacz także
Kuchnia dwudziestolecia: Kuchnia trzech zaborów. Zabór austriacki (2)
Pon, 26.05 8:50
Kuchnia dwudziestolecia: Kuchnia trzech zaborów. Zabór pruski (3)
Wt, 27.05 8:55
Kuchnia dwudziestolecia: Co było, a nie jest. Kuchnia nieistniejąca (4)
Śr, 28.05 8:55
Kuchnia dwudziestolecia: Patrząc na Paryż. Najlepsze adresy międzywojnia (5)
Czw, 29.05 8:45
Kuchnia dwudziestolecia: Tajemnice domowej spiżarni (6)
Pt, 30.05 8:45
Kuchnia dwudziestolecia: Menu balowe. Kuchnia arystokratyczna (7)
Pon, 02.06 8:50
Kuchnia dwudziestolecia: Na przednówku. Kuchnia uboga (8)
Wt, 03.06 8:55
Kuchnia dwudziestolecia: Kolonialne marzenia. Kuchnia egzotyczna (9)
Śr, 04.06 8:50
Kuchnia dwudziestolecia: Pływający luksus. Polskie transatlantyki (10)
Czw, 05.06 8:45
Kuchnia dwudziestolecia: Nie samą grochówką... Kuchnia wojskowa II RP (11)
Pt, 06.06 8:45