Kuchnia dwudziestolecia: Kiedy jarstwo zmienia się w rajstwo (17)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty, a także kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. Gospodarzem programu jest Łukasz Modelski.
Oglądaj w telewizji
Czw 20.11 15:10
TVP Historia 2
Opis
Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty i kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. To czas, gdy po 123 latach niewoli kształtowała się polska państwowość, powstawały wielkie inwestycje i scalały się ziemie podzielone przez zaborców. W wyniszczonej I wojną światową Europie i Polsce kulinarne pomysły łączyły niedostatek z tradycją, a rzeczywistość z marzeniami. Gospodarzem jest Łukasz Modelski.
Twórcy
Zobacz także
Kuchnia dwudziestolecia: Na przednówku. Kuchnia uboga (8)
Pt, 07.11 15:10
Kuchnia dwudziestolecia: Kolonialne marzenia. Kuchnia egzotyczna (9)
Pon, 10.11 13:05
Kuchnia dwudziestolecia: Pływający luksus. Polskie transatlantyki (10)
Wt, 11.11 11:50
Kuchnia dwudziestolecia: Nie samą grochówką... Kuchnia wojskowa II RP (11)
Śr, 12.11 15:10
Kuchnia dwudziestolecia: Słodko i egzotycznie. Imieniny Marszałka (12)
Czw, 13.11 15:10
Kuchnia dwudziestolecia: Menu nowoczesności. Anglomania (13)
Pt, 14.11 13:20
Kuchnia dwudziestolecia: Dwie książki, dwie Marie. Kobiety które uformowały dwudziestolecie (14)
Pon, 17.11 13:10
Kuchnia dwudziestolecia: Dyplomatyka i łowy (15)
Wt, 18.11 16:05
Kuchnia dwudziestolecia: Bazar, targ i fałszerstwo (16)
Śr, 19.11 13:05