Makłowicz w podróży: Podróż 5. Środkowa Dalmacja - słodka Cetina

W skrócie
W poszukiwaniu inspiracji Robert Makłowicz udaje się nad Cetinę, najdłuższą rzekę Dalmacji. Pokaże jak przygotować miejscowe przysmaki, m.in. panierowane żaby.
Oglądaj w telewizji

Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji Robert Makłowicz udaje się nad Cetinę, najdłuższą rzekę Dalmacji. W tym odcinku kucharz pokaże jak przygotować dość egzotyczne miejscowe przysmaki m.in. cielęcinę a la jaskiniowcy, panierowane żaby i kalmary nadziewane boczkiem oraz ślimaki.