Cudowny smak Indonezji (4/8)
(Wonderful Indonesia Flavours)
magazyn kulinarny Malezja 2015

W skrócie
Batam znany jest z pięknych plaż i ulicznego jedzenia, składającego się głównie z owoców morza. Bohaterowie odkryją najbardziej znane potrawy tego regionu: zupę rybną i mie tarempa.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Indonezyjska szefowa kuchni Rinrin zabiera dwóch australijskich kucharzy - Tobbiego Puttocka i Darrena Robertsona - w kulinarną podróż. Razem odkryją smaki tradycyjnej kuchni w ośmiu najpiękniejszych miejscach Indonezji.
Batam znany jest ze swojego wiejskiego uroku, luksusowych miejsc, pięknych plaż i oczywiście ulicznego jedzenia, składającego się głównie z owoców morza. To wszystko czyni wyspę idealnym miejscem na spędzenie wolnego czasu! W dzisiejszym odcinku nasi bohaterowie odkryją najbardziej znane potrawy tego regionu: zupę rybną i Mie Tarempa.