To je Borowicz. Podróże ze smakiem (17)
W skrócie
Adam Borowicz podróżuje śladami Kolumba. Odwiedza jedną z Wysp Kanaryjskich - La Gomerę. Sprawdza, gdzie mieszkał odkrywca. Poznaje historię wyspy i lokalną kuchnię, która jest oparta na mące gofio.
Oglądaj w telewizji
Opis
W tej odsłonie programu Adam Borowicz, pochodzący ze Śląska wielki pasjonat gotowania, opuszcza deszczowe Wyspy Brytyjskie. Poszukiwanie nowych smaków rozpocznie od Austrii. Kolejno przeniesie się na Wyspy Kanaryjskie, do Słowenii, Bośni i Hercegowiny, Albanii oraz Macedonii. Będzie on nie tylko odkrywać tamtejszą kuchnię, ale też poznawać ciekawe miejsca. Nie zabraknie także inspirującego łączenia śląskich przepisów z lokalnymi produktami i słynnej już "kosztpróby" prowadzącego w miejscowych restauracjach.
Adam Borowicz udaje się w podróż śladami Kolumba. Odwiedzi jedną z Wysp Kanaryjskich - La Gomerę. Prowadzący nie tylko sprawdzi, jak wyglądało miejsce, gdzie pomieszkiwał słynny odkrywca, ale pozna też historię wyspy i lokalną kuchnię, która jest oparta na mące gofio.