Fabryki smaku: USA: Śladem herbacianych liści (24)

(Food Factory USA 2)

serial dokumentalny Kanada/​USA 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Wizyta na plantacji herbaty. Następnie zajrzymy do fabryki w Los Angeles, gdzie produkowany jest gęsty sos hoisin. Ponieważ zajadają się nim chińscy astronauci, dwukrotnie trafił w kosmos.

Oglądaj w telewizji

So 4.01 6:30
Nat Geo Peoplelogo

Opis

W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.

W tym odcinku

W dzisiejszym programie odwiedzamy plantację herbaty w pobliżu Charlestonu. Następnie zajrzymy do fabryki w Los Angeles, gdzie produkowany jest gęsty sos hoisin. Ponieważ zajadają się nim chińscy astronauci, ten słodko-pikantny dip już dwukrotnie trafił w kosmos. Na koniec będziemy mieli okazję zobaczyć, jak wyglądają zakłady, w których powstaje 100 tysięcy kanapek lodowych dziennie. Ten mrożony deser jest popularny w San Francisco od 1928 roku.

Zobacz także

Ładuję...