Fabryki smaku: USA: Pensylwańskie skarby (18)
(Food Factory USA 2)
W skrócie
Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
Tym razem twórcy serii wyruszają w podróż po Pensylwanii, odkrywając najlepsze smakołyki produkowane w tym stanie. Odwiedzają fabrykę pysznego sosu jabłkowego, w której powstaje milion porcji tego przetworu rocznie. Zaglądają również do najstarszej w Ameryce rodzinnej firmy wytwarzającej słodycze, by poznać tajemnicę kremowej konsystencji wyśmienitych krówek. Prezentują także kolejne etapy masowej produkcji chrupiących krążków cebulowych.