Fabryki smaku: USA: Paprykowe morze (16)
(Food Factory USA 2: Pickled Peppers & Bagels)
W skrócie
W Karolinie Północnej zwiedzamy fabrykę, w której powstają piklowane papryczki pepperoni. Poznamy też sekrety wypieku słynnych nowojorskich bajgli.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
Tym razem twórcy serii wybierają się do Karoliny Północnej, gdzie znajduje się przetwórnia Mt. Olive Pickle Company. Każdego dnia przygotowuje się tam ogromne ilości marynowanych papryczek pepperoni. Przekonamy się również, jaki jest kluczowy składnik słynnych nowojorskich bajgli, na zewnątrz chrupiących, a w środku ciągnących się. Odwiedzamy również ogromne zakłady Barber Foods, w których każdego dnia produkowanych jest 426 tysięcy mrożonych nadziewanych piersi z kurczaka.