Fabryki smaku: USA: Filety z ryby i corn dogi (15)
(Food Factory USA 2)
W skrócie
Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki poznamy sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku twórcy serii wybierają się do Gloucester w Massachusetts, gdzie mieści się jedna z najdłużej działających firm w Stanach Zjednoczonych. Poznamy sekret produkowanych przez nią kwadratowych filetów rybnych. Odwiedzimy również zakłady w Indianie, w których rocznie powstaje ponad 18 tysięcy ton corn dogów, czyli nabitych na patyk parówek w cieście kukurydzianym. Zobaczymy także, jak wypiekane są pyszne czipsy ryżowe.