Fabryki smaku: USA: Pomidory na Florydzie (13)
(Food Factory USA 2)
W skrócie
Widzowie zobaczą zakłady, w których wypiekane są bułki do kanapek. Przyjrzą się pracy na jednej z farm na Florydzie. Każdego dnia zbiera się tam prawie dwa tysiące ton zielonych pomidorów.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
W tym odcinku odwiedzamy zakłady, w których wypiekane są bułki do kanapek, sprzedawanych w sieci fast foodów Quiznos. Zobaczymy też, jak wygląda praca na jednej z farm na Florydzie. Każdego dnia zbiera się tam prawie dwa tysiące ton zielonych pomidorów. Owoce są umieszczane w specjalnym silosie, w którym dojrzewają dwa razy szybciej. Poznamy również tajniki wyrobu chrupiących paluchów z mozzarellą, które wypiekane są w fabryce w Georgii.