Kolekcja smaków (8)

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Mimo że Ewa Gawryluk przepada za egzotycznymi inspiracjami, najbardziej lubi kanapki z żółtym serem, pomidorem, cebulą. Zapach świeżego pieczywa to najpiękniejsze wspomnienie z jej dzieciństwa.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W drugiej serii autorskiego programu charyzmatyczny mistrz kuchni z Andaluzji, Michel Moran, zaprasza do wspólnego gotowania przedstawicieli świata sztuki, muzyki i telewizji. Szykuje egzotyczne dania kuchni azjatyckiej, ale sięga też po polską klasykę w nowym wydaniu. Ponadto coś dla siebie znajdą wegetarianie oraz weganie. Widzowie zobaczą, czy Rafał Cieszyński, Joanna Przetakiewicz, Filip Chajzer, Reni Jusis, Ewa Kasprzyk, Natalia Przybysz, Ewa Gawryluk i Misiek Koterski sobie poradzą. Zdaniem gospodarza programu, nie ma nic lepszego, niż gotowanie dla kogoś, teraz zaś będzie gotować wspólnie z gośćmi. Kuchnia jest jednocześnie najlepszym miejscem do tego, by się zwierzać czy poznawać bliżej. To właśnie cechy nowego sezonu - obecność wspomnień, humoru, zaskakujących wyznań, śpiewu, pysznych patentów.

Aktorka Ewa Gawryluk zaczęła swoją przygodę z gotowaniem już w szkole podstawowej - usmażyła wówczas placki, których nie dało się zjeść. Teraz znacząco poprawiła swoje umiejętności, robi też sama przetwory. Do kuchni Michela Morana zawita Azja w postaci sałatki tajskiej z polędwicą oraz tapioki kokosowej z ananasem i mango. Jednak mimo że Ewa Gawryluk przepada za egzotycznymi inspiracjami, najbardziej lubi kanapki z żółtym serem, pomidorem, cebulą. Zapach świeżego pieczywa to najpiękniejsze wspomnienie z jej dzieciństwa. Gospodarz programu przypomni swemu gościowi te czasy.

Twórcy

Ładuję...