Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kaczka (4)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Prowadzący ujawnia m.in. jak przygotować idealny polski rosół, chłodnik, grochówkę czy ozorki. Przyrządza własne wersje tych potraw, inspirując się przepisami lokalnych kucharzy i gospodyń.
Oglądaj w telewizji
Śr 22.10 11:45
Stopklatka
Czw 23.10 11:05
Stopklatka
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
Twórcy
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grzyby (8)
Pt, 17.10 14:50
i 2 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Ozorki, podroby (9)
Pt, 17.10 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Gulasz (1)
Pon, 20.10 11:05
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Chłodnik (2)
Pon, 20.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Mielony (10)
Pon, 20.10 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Rosół (3)
Wt, 21.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kluski (5)
Czw, 23.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grochówka (6)
Pt, 24.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Placki (7)
Pon, 27.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kaczka
Pon, 27.10 19:15
i 1 późniejsza emisja