Fabryki smaku: USA: Kanapki i wino (1)
(Food Factory USA 2)
W skrócie
Przyjrzyjmy się, jak przebiega produkcja pół miliona muffinów z jajkiem, na czym polega praca zawodowego oczyszczacza ostryg i jak powstaje najsłynniejsze w USA koszerne wino.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku prezentowane są kulisy produkcji trzech ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych. Przed nami uczta dla zmysłów, którą możemy delektować się bez obaw o puste kalorie.
W tym odcinku
Aby zaspokoić globalne zapotrzebowanie na jedną z popularnych kanapek serwowanych w restauracjach McDonald's - muffina z jajkiem, gigantyczne zakłady w Kalifornii pieką pół miliona bułeczek dziennie. Odwiedzimy też nadmorską firmę w stanie Washington, w której w błyskawicznym tempie oczyszczane są ostrygi. Ponadto w programie kulisy produkcji wina Manischewitz, najlepiej sprzedającej się marki wina koszernego w Stanach Zjednoczonych.