Fabryki smaku: USA: Pieczeń drobiowa i musztarda (17)
(Food Factory USA: Turducken & Mustard)
serial dokumentalny USA 2014
Oglądaj w telewizji
Pon 25.11 12:00
Nat Geo People
Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Zobacz także
Fabryki smaku: USA: Parmezanowy kurczak (8)
So, 16.11 6:00
Fabryki smaku: USA: Przekąska w przestworzach (9)
So, 16.11 6:30
Fabryki smaku: USA: Słodkie przyjemności i mięsne uciechy (1)
So, 16.11 13:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: USA: Czekoladowa klasyka (2)
So, 16.11 13:30
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: USA: Pociąg do sera (3)
Śr, 20.11 11:30
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: USA: Orzechowa frajda (4)
Śr, 20.11 12:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: USA: Kruche pyszności (5)
Śr, 20.11 12:30
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: USA: Chipsy i lizaki (6)
Czw, 21.11 11:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: USA: Miniburgery, salsa i czekolada (7)
Czw, 21.11 11:30
Fabryki smaku: USA: Piwo, lody i wypieki (9)
Czw, 21.11 12:00