Fabryki smaku: USA: Miniburgery, salsa i czekolada (7)
(Food Factory USA: Sliders, Salsa & Chocolate)

W skrócie
Kulisy produkcji miniburgerów. Widzowie dowiedzą się, jakich papryczek trzeba użyć, by uzyskać charakterystyczny smak sosu salsa. Na koniec wizyta w firmie, w której powstają wiśnie w czekoladzie.
Oglądaj w telewizji

Opis
Kulisy produkcji ulubionych przysmaków Amerykanów. Widzowie mają okazję zobaczyć, jak powstają pyszne słodycze i wyśmienite wytrawne dania. Twórcy serii odwiedzają zarówno kameralne rodzinne zakłady i piekarnie, jak i gigantyczne przedsiębiorstwa. Przedstawiają zaangażowanych pracowników i wspaniałe maszyny, dzięki którym możliwe jest przetworzenie gór surowców w gotowe produkty, sprzedawane w sklepach w całych Stanach Zjednoczonych.
W tym odcinku
Kulisy produkcji mrożonych miniburgerów, które cieszą się dużą popularnością. Widzowie dowiedzą się ponadto, jakich papryczek trzeba użyć, by uzyskać charakterystyczny smak sosu salsa. Na koniec wizyta w rodzinnej firmie, w której od stu lat powstają wiśnie w czekoladzie.