Kolekcja smaków (5/8)

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Ewa Kasprzyk ma szeroki gust kulinarny, ale gotowanie to jej zdaniem strata czasu. Michel Moran spróbuje przekonać aktorkę, że warto. W menu znajdą się tatar z chipsami ziemniaczanymi i kaczka.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W drugiej serii autorskiego programu charyzmatyczny mistrz kuchni z Andaluzji, Michel Moran, zaprasza do wspólnego gotowania przedstawicieli świata sztuki, muzyki i telewizji. Szykuje egzotyczne dania kuchni azjatyckiej, ale sięga też po polską klasykę w nowym wydaniu. Ponadto coś dla siebie znajdą wegetarianie oraz weganie. Widzowie zobaczą, czy Rafał Cieszyński, Joanna Przetakiewicz, Filip Chajzer, Reni Jusis, Ewa Kasprzyk, Natalia Przybysz, Ewa Gawryluk i Misiek Koterski sobie poradzą. Zdaniem gospodarza programu, nie ma nic lepszego, niż gotowanie dla kogoś, teraz zaś będzie gotować wspólnie z gośćmi. Kuchnia jest jednocześnie najlepszym miejscem do tego, by się zwierzać czy poznawać bliżej. To właśnie cechy nowego sezonu - obecność wspomnień, humoru, zaskakujących wyznań, śpiewu, pysznych patentów.

Ewa Kasprzyk ma bardzo szeroki gust kulinarny, ale samo gotowanie to jej zdaniem strata czasu. Michel Moran spróbuje przekonać wybitną aktorkę, że warto. W menu znajdą się dania tradycyjne: tatar z chipsami ziemniaczanymi i kaczka. Widzowie zajrzą do niezwykłej kuchni z elementami teatru, w którym główną rolę zagra... Shakira. Przekonają się też, czy chipsy dotrwają do kolacji z Michałem Kozerskim, partnerem Ewy Kasprzyk.

Twórcy

Ładuję...