Kolekcja smaków (4/8)

W skrócie
Szefowi kuchni Michelowi Moranowi towarzyszy Reni Jusis. Razem udowodnią, że nie ma gotowania bez śpiewania. W repertuarze pojawią się klasyczne piosenki znad Tamizy oraz kuchnia międzynarodowa.
Oglądaj w telewizji
Opis
W drugiej serii autorskiego programu charyzmatyczny mistrz kuchni z Andaluzji, Michel Moran, zaprasza do wspólnego gotowania przedstawicieli świata sztuki, muzyki i telewizji. Szykuje egzotyczne dania kuchni azjatyckiej, ale sięga też po polską klasykę w nowym wydaniu. Ponadto coś dla siebie znajdą wegetarianie oraz weganie. Widzowie zobaczą, czy Rafał Cieszyński, Joanna Przetakiewicz, Filip Chajzer, Reni Jusis, Ewa Kasprzyk, Natalia Przybysz, Ewa Gawryluk i Misiek Koterski sobie poradzą. Zdaniem gospodarza programu, nie ma nic lepszego, niż gotowanie dla kogoś, teraz zaś będzie gotować wspólnie z gośćmi. Kuchnia jest jednocześnie najlepszym miejscem do tego, by się zwierzać czy poznawać bliżej. To właśnie cechy nowego sezonu - obecność wspomnień, humoru, zaskakujących wyznań, śpiewu, pysznych patentów.
Czas na najbardziej francuski odcinek ze wszystkich w całej serii programu. Michelowi Moranowi towarzyszy Reni Jusis. Razem udowodnią, że nie ma gotowania bez śpiewania. W repertuarze pojawią się klasyczne piosenki znad Tamizy oraz kuchnia międzynarodowa. Gospodarz pokazuje wokalistce, jak łatwo przyrządzić ravioli z kozim serem i szpinakiem. Widzowie natomiast usłyszą w jego wykonaniu jeden z utworów. Reni Jusis przybliży tajniki swojej zdrowej ,ekologicznej kuchni oraz miłości do francuskiej muzyki.