Fabryki smaku: Awaria chłodzenia (25)
(Food Factory 5: Night Shift: Corndog Shrimp & Chicken Tikka Wrap)
W skrócie
Rybacy z Luizjany walczą o uznanie specjalistów od owoców morza. Krewetki są zamrażane już na pokładzie. Firma cateringowa z Toronto przygotowuje tysiące posiłków dla pasażerów linii lotniczych.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.
W tym odcinku
Rybacy z Luizjany walczą o uznanie specjalistów od owoców morza. Z dbałości o świeżość krewetki są zamrażane od razu na pokładzie. Awaria sprzętu prowadzi do dramatycznej walki z czasem. Z kolei firma cateringowa z Toronto przygotowuje tysiące posiłków dla pasażerów linii lotniczych. Spóźnienia samolotów zakłócają pracę zespołu.