Fabryki smaku: Awaria chłodzenia (25)

(Food Factory 5: Night Shift: Corndog Shrimp & Chicken Tikka Wrap)

serial dokumentalny Kanada 2015  od 12 lat

W skrócie

Rybacy z Luizjany walczą o uznanie specjalistów od owoców morza. Krewetki są zamrażane już na pokładzie. Firma cateringowa z Toronto przygotowuje tysiące posiłków dla pasażerów linii lotniczych.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.

W tym odcinku

Rybacy z Luizjany walczą o uznanie specjalistów od owoców morza. Z dbałości o świeżość krewetki są zamrażane od razu na pokładzie. Awaria sprzętu prowadzi do dramatycznej walki z czasem. Z kolei firma cateringowa z Toronto przygotowuje tysiące posiłków dla pasażerów linii lotniczych. Spóźnienia samolotów zakłócają pracę zespołu.

Zobacz także

Ładuję...