Fabryki smaku: Festiwal food trucków (22)
(Food Factory 5: Night Shift: Korean BBQ Tacos & Summer Breeze)
W skrócie
Specjaliści od tacos będą musieli nakarmić tysiąc gości festiwalu. Pierwsze niepowodzenia odbierają pewność siebie kucharzom. Z kolei cukiernicy z Toronto przyjmują zlecenie z klubu golfowego.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.
W tym odcinku
Specjaliści od tacos pragną sięgnąć po zwycięstwo na festiwalu food trucków. Będą musieli nakarmić tysiąc gości. Pierwsze niepowodzenia odbierają pewność siebie kucharzom. Z kolei cukiernicy z Toronto przyjmują zlecenie z klubu golfowego. Mają przyrządzić wyrafinowany deser składający się z jadalnych pereł, czekoladek i skomplikowanego ciastka.