Fabryki smaku: Mali smakosze (21)
(Food Factory 5: Night Shift: Carrot Cake & Minestrone Soup)
W skrócie
Firma przygotowująca posiłki dla dzieci musi nie tylko przestrzegać rygorystycznych przepisów, a także trafić w gust maluchów. Jej pracownicy ratują sytuację, gdy zupa jest zbyt mocno doprawiona.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.
W tym odcinku
Firma cateringowa przygotowująca posiłki dla dzieci z przedszkola w Toronto musi nie tylko przestrzegać rygorystycznych przepisów, a także trafić w gust maluchów. Jej pracownicy ratują sytuację, gdy okazuje się, że zupa jest zbyt mocno doprawiona. Z problemami zmaga się również załoga pewnej piekarni. Klient podwoił wielkość zamówienia na ciasto marchewkowe. W nocy jednak skończył się najważniejszy składnik.