Flayowie jedzą na mieście (3/6)
W skrócie
W Nowym Jorku Bobby i Sophie testują steki. Antrykot, czyli rib eye, łata wołowa, rostbef to różne części mięsa do zrobienia tego dania, które smakują inaczej i znacznie różnią się ceną.
Oglądaj w telewizji
Opis
Bobby Flay i jego córka Sophie wybierają się w podróż po kulinarnych zakątkach Nowego Jorku. W każdym odcinku odwiedzają dwie restauracje, serwujące te same potrawy. Bobby pokazuje swoje ulubione, sprawdzone knajpy, w których bywa od lat. Sophie zabiera ojca w nowe, wyrafinowane miejsca z nowoczesnym spojrzeniem na kuchnię.
W Nowym Jorku Bobby i Sophie testują steki. Antrykot, czyli rib eye, łata wołowa, rostbef to różne części mięsa do zrobienia tego dania, które smakują inaczej i inaczej kosztują - steki potrafią być bardzo drogie. Muszą być soczyste i dobrze doprawione, przypieczone z zewnątrz, ale w środku różowe.