Kuchnia dwudziestolecia: Co było, a nie jest. Kuchnia nieistniejąca (4)

W skrócie
W programie pojawi się przepis na ozór z sardelami w sosie chrzanowym według receptury Marii Disslowej i śledziowe mlecze w muszelkach. Drugi przepis pochodzi z książki wydanej w Warszawie w 1916 r.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty i kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. To czas, gdy po 123 latach niewoli kształtowała się polska państwowość, powstawały wielkie inwestycje i scalały się ziemie podzielone przez zaborców. W wyniszczonej I wojną światową Europie i Polsce kulinarne pomysły łączyły niedostatek z tradycją, a rzeczywistość z marzeniami. Gospodarzem jest Łukasz Modelski.
Tym razem w programie pojawi się przepis na ozór z sardelami w sosie chrzanowym według receptury Marii Disslowej oraz śledziowe mlecze w muszelkach. Drugi przepis pochodzi z książki wydanej w Warszawie w 1916 roku autorstwa Marii Gałeckiej.