Smaki świata - pośród mórz (6)

W skrócie
Ola przemierza wybrzeże Włoch. Dociera do Polignano a Mare i Monopoli. Zagląda na lokalny targ. Przyrządza miejscowe potrawy - makaron z cukinią i ricottą oraz ogórki nadziewane ceviche z krewetek.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ola Nguyen kolejny raz wyrusza na poszukiwanie pysznych potraw i oryginalnych przepisów z różnych zakątków świata. Podczas swojej wyprawy przemierzy okolice południowego Adriatyku i północnego Morza Jońskiego. Skosztuje specjałów m.in. w portach Riwiery Albańskiej, we włoskiej Apulii, na Korfu i Wyspach Jońskich.
Ola Nguyen przemierza adriatyckie wybrzeże Włoch. Dociera do miasteczek Polignano a Mare i Monopoli. Zagląda na lokalny targ. Przyrządza także miejscowe potrawy - strascinati di grano saraceno con zucchine, czyli makaron z cukinią i ricottą, oraz cetriolo con gamberi, a więc ogórki nadziewane ceviche z krewetek.