Smaki świata - pośród mórz (1)

magazyn kulinarny Polska 2021  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Ola Nguyen trafia na Korfu. Skosztuje lokalnych specjałów. Przyrządzi także bourdetto, a więc rybę duszoną w całości w czerwonym sosie. Oprócz tego pokaże, jak przygotować tsigareli.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ola Nguyen kolejny raz wyrusza na poszukiwanie pysznych potraw i oryginalnych przepisów z różnych zakątków świata. Podczas swojej wyprawy przemierzy okolice południowego Adriatyku i północnego Morza Jońskiego. Skosztuje specjałów m.in. w portach Riwiery Albańskiej, we włoskiej Apulii, na Korfu i Wyspach Jońskich.

Ola Nguyen trafia na Korfu. Wyspa ta kiedyś znajdowała się pod władzą Wenecji. Z tego powodu można tu zauważyć wpływy zarówno greckie, jak i włoskie. Prowadząca skosztuje lokalnych specjałów. Przyrządzi także bourdetto, a więc rybę duszoną w całości w czerwonym sosie. Oprócz tego pokaże, jak przygotować tsigareli, czyli podsmażone liście warzywa w sosie podawane z fetą.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...