Smaki świata - pośród mórz (2)

magazyn kulinarny Polska 2021  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Ola Nguyen odkrywa specjały Albanii. Na jachcie przygotowuje lokalne śniadanie. Udaje się na przybrzeżne jezioro Butrint, gdzie hoduje się najlepsze małże w całym regionie. Szykuje tradycyjne potrawy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ola Nguyen kolejny raz wyrusza na poszukiwanie pysznych potraw i oryginalnych przepisów z różnych zakątków świata. Podczas swojej wyprawy przemierzy okolice południowego Adriatyku i północnego Morza Jońskiego. Skosztuje specjałów m.in. w portach Riwiery Albańskiej, we włoskiej Apulii, na Korfu i Wyspach Jońskich.

Ola Nguyen odkrywa specjały Albanii. Na jachcie przygotowuje typowe lokalne śniadanie - tosty francuskie, kotleciki, kiełbaski i ser. Następnie udaje się na przybrzeżne jezioro Butrint. W tym miejscu hoduje się najlepsze małże w całym regionie. Przy wsparciu miejscowego kucharza i przewodnika prowadząca próbuje różnych specjałów. Szykuje też tradycyjne potrawy - qofte të fërguara ze smażoną okrą i tarator.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...