Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze
Czw, 25.04 7:25
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje
Czw, 25.04 7:45
Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu
Czw, 25.04 8:20
Okrasa łamie przepisy
Czw, 25.04 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi
Czw, 25.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur
Czw, 25.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie
Czw, 25.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
Pt, 26.04 0:30
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku
Pt, 26.04 7:20
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Pt, 26.04 11:35
i 4 późniejsze emisje