Wielki napiwek (3/6)
(Big Food Truck Tip)

W skrócie
Andrew spotyka Tima i jego żonę Tilly, którzy zrezygnowali z etatów, aby prowadzić foodtrucka. W ich menu znaleźć można połączenie amerykańskiej kuchni z południa i tradycyjnej kuchni brytyjskiej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Andrew Zimmern podróżuje po USA w poszukiwaniu właścicieli food tracków, którzy mają pasję do gotowania i chcą dzielić się nią z innymi. Jednemu z nich Andrew przyzna nagrodę w wysokości dziesięciu tysięcy dolarów.
Tym razem Andrew wybiera się na przedmieścia Charleston w Karolinie Południowej. Spotyka właścicieli Brunch Holiday, Amerykanina Tima i jego żonę Tilly, którzy zrezygnowali z pracy na etacie, aby prowadzić foodtrucka. W ich menu znaleźć można połączenie amerykańskiej kuchni z południa oraz tradycyjnej kuchni brytyjskiej. Następnie Andrew poznaje ojca i syna, którzy w swoim foodtrucku serwują potrawy z grilla. Na koniec zostaje klasyczna kuchnia południowa w Johnny's Homemade Biscuits specjalizująca się w maślanych bułeczkach, domowych wędlinach oraz kurczaku i gofrach.