Kuchnia polskich Żydów: Brakteaty i Arendy
magazyn kulinarny Polska 2021
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program przybliża historię relacji Polaków i Żydów na przestrzeni wieków, także na płaszczyźnie kulinarnej. Łukasz Modelski zdradza tajniki kuchni żydowskiej, a także pokazuje, jak kształtowała się tradycja kulinarna, mieszały smaki polskich potraw i jak pod wpływem judaistycznych zasad tworzyły nową jakość.
Prowadzący przedstawi przepis na cymes z marchwi oraz kaczkę w pomarańczach.
Zobacz także
Kuchnia polskich Żydów: Krucjatowi emigranci
Wt, 02.04 16:30
Kuchnia polskich Żydów: Pesach - Święto Wyzwolenia (17)
Śr, 03.04 13:35
Kuchnia polskich Żydów: Brakteaty i Arendy
Czw, 04.04 16:30
Kuchnia polskich Żydów: Nowy Rok - życzenia pomyślności (4)
Pt, 05.04 16:30
Kuchnia polskich Żydów: Dwa talenty pieprzu
Pon, 08.04 16:30
Kuchnia polskich Żydów: Co tydzień święto
Wt, 09.04 16:25
Kuchnia polskich Żydów: Statuty, kobiety i bankierzy
Śr, 10.04 16:30