Na tropie składników (7/13)

(Unwrapped 2.0)

magazyn kulinarny USA 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Alfonso Ribeiro opowiada o tym, jak batonik spełnił wojskowy obowiązek oraz dlaczego francuskie spalone orzeszki ziemne mają guzy, a ciepła pralina prosto z marmurowej płyty jest taka pyszna.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Alfonso Ribeiro razem z widzami poznaje kolejne etapy powstawania popularnych napojów, słodyczy czy gotowych dań. Prowadzący odwiedza taśmy produkcyjne, poznaje sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy, bierze udział w tworzeniu produktu od pomysłu, doboru składników po wybór opakowania. Widzowie dowiadują się, jak powstają pianki marshmallow, miętówki, chipsy, precle, tortilla czy napój w dziwnym kolorze.

Alfonso Ribeiro opowiada o tym, jak jeden batonik spełnił wojskowy obowiązek podczas I wojny światowej, skąd francuskie spalone orzeszki ziemne mają swoje wyjątkowe guzy i dlaczego ciepła pralina prosto z marmurowej płyty jest taka pyszna.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...