Włoska podróż pełna smaków (3/4)
(Bobby and Giada in Italy)

W skrócie
Bobby Flay i Giada De Laurentiis inspirują się tradycjami kulinarnymi Toskanii. Na farmie owiec w Monteverdi próbują sera pecorino.
Oglądaj w telewizji
Opis
Bobby Flay i Giada De Laurentiis wyruszają razem w podróż do Włoch. Spędzają miesiąc w Rzymie i Toskanii, inspirując się historią i tradycjami kuchni włoskiej. W Rzymie sprawdzają, jak zmienia się scena kulinarna i jak poszukuje się nowych kombinacji smakowych. W Toskanii odkrywają wytwórców lokalnej żywności. Odwiedzają także ekologiczne farmy, w tym farmę owiec, gdzie uczą się, jak zrobić słynny ser pecorino.
W tym odcinku
Kolejnym etapem włoskiej podróży Bobby'ego i Giady jest Toskania. W malowniczej wiosce Monteverdi odkrywają lokalne potrawy i tradycyjne gospodarstwo ekologiczne. Odwiedzają także pobliską farmę owiec, gdzie produkuje się popularny ser pecorino.