Galileo (882)
W skrócie
Reporterzy opowiedzą o pracownikach tajskich linii lotniczych, którzy otworzyli restaurację oferującą jedzenie pokładowe. W odcinku odbędzie się też quiz dotyczący rozwiązywania codziennych problemów.
Oglądaj w telewizji
Opis
Widzowie zobaczą wyprawy do najpiękniejszych zakątków świata, choć nieco zmienionych w wyniku pandemii. Reporterzy wcielą się w pracowników fabryk, plantacji i innych organizacji, których działalność wzbudza powszechną ciekawość. Nie zabraknie też praktycznych wskazówek przydatnych w codziennym życiu oraz najnowszych doniesień ze świata nauki czy technologii. Smaku relacjom dodadzą kolorowe, oryginalne, a czasem zaskakujące potrawy.
Uziemieni w czasie pandemii pracownicy tajskich linii lotniczych otworzyli restaurację, gdzie serwuje się jedzenie pokładowe. W lokalu jest nawet podział na klasy, tak jak w samolocie. Odbędzie się quiz na temat rozwiązywania codziennych problemów, takich jak zmiana koła w aucie czy wywabianie plam. Przeprowadzony zostanie test porównawczy znanych potraw, sajgonków czy sushi. Ekipa przyjrzy się składom obu rodzajów dań. Twórcy programu wyjaśnią, dlaczego na schodach ruchomych jest znak o zakazie wchodzenia dla osób w kaloszach. Widzowie zobaczą też kolejny przystanek w podróży dokoła świata szlakiem serników.