Fabryka jedzenia (15)
(Food Factory 4: Let's Talk Tofurky)
W skrócie
Indyk z tofu to wegetariańska propozycja na Święto Dziękczynienia. W programie też historia przyjaciół, którzy stworzyli zdrowe batony. Ponadto wizyta w fabryce produkującej znany napój dla dzieci.
Oglądaj w telewizji
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Indyk z tofu to doskonała wegetariańska propozycja na Święto Dziękczynienia. W programie również historia przyjaciół, którzy stworzyli zdrowe batony orzechowe. Ponadto wizyta w fabryce produkującej codziennie 1,5 miliona puszek popularnego napoju dla dzieci. Na koniec pyszne słodkości z chrupiącymi migdałami, kwaskową żurawiną i delikatną białą czekoladą.