Smaki świata po polsku 2: Portugalia (17)

magazyn kulinarny Polska 2021  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Portugalia słynie z sardynek i dorsza bacalhau, których można skosztować wprost z oceanu. Ola Nguyen i Robert El Gendy ruszają na wyprawę pełną owoców morza i ryb. Spróbują też m.in. pasteis de nata.

Oglądaj w telewizji

Nd 22.09 6:50
TVP Rozrywkalogo
So 28.09 6:45
TVP Rozrywkalogo

Opis

Ola Nguyen i Robert El Gendy odkrywają kuchnię mniejszości narodowych i etnicznych zamieszkujących Polskę. Zapraszają widzów na wyprawę pełną smaków i interesujących zwyczajów. Nie zabraknie ciekawych przepisów idealnych do wykorzystania we własnym domu. W poszczególnych odcinkach pojawią się pełne pasji osoby, które opowiedzą o tradycyjnych dla swojego narodu potrawach.

Portugalia słynie z pysznych sardynek i dorsza bacalhau, których można skosztować wprost z oceanu. Ola Nguyen i Robert El Gendy ruszają na wyprawę pełną owoców morza i ryb. Spróbują także m.in. pasteis de nata. Ciastka te najlepiej smakują z esencjonalnym espresso i w tym połączeniu stanowią tradycyjne portugalskie śniadanie.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...