Smaki świata po polsku 2: Portugalia (17)
W skrócie
Portugalia słynie z sardynek i dorsza bacalhau, których można skosztować wprost z oceanu. Ola Nguyen i Robert El Gendy ruszają na wyprawę pełną owoców morza i ryb. Spróbują też m.in. pasteis de nata.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ola Nguyen i Robert El Gendy odkrywają kuchnię mniejszości narodowych i etnicznych zamieszkujących Polskę. Zapraszają widzów na wyprawę pełną smaków i interesujących zwyczajów. Nie zabraknie ciekawych przepisów idealnych do wykorzystania we własnym domu. W poszczególnych odcinkach pojawią się pełne pasji osoby, które opowiedzą o tradycyjnych dla swojego narodu potrawach.
Portugalia słynie z pysznych sardynek i dorsza bacalhau, których można skosztować wprost z oceanu. Ola Nguyen i Robert El Gendy ruszają na wyprawę pełną owoców morza i ryb. Spróbują także m.in. pasteis de nata. Ciastka te najlepiej smakują z esencjonalnym espresso i w tym połączeniu stanowią tradycyjne portugalskie śniadanie.