Fabryki smaku: Z drogi, pierogi! (3)
(Food Factory: Holy Pierogy)
W skrócie
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają: serniki, pierogi, kanapki lodowe i dżem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
W tym odcinku
Tym razem widzowie przekonają się, ile dokładnie serników można wyprodukować z 15 ton serka śmietankowego. Odkryją też, jak produkować 500 000 pierogów dziennie, zachowując przy tym najwyższą jakość. Oprócz tego w odcinku pojawi się odpowiedź na pytanie, dlaczego dla lodowych kanapek ludzki dotyk ma kluczowe znaczenie. Na koniec twórcy programu spróbują się dowiedzieć, co wspólnego mają wyścigi Formuły 1 i milion słoików marmolady.