(Ro)zważmy to (1/4)

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Prowadząca sprawdza, jakie suszone morele można kupić w sklepach i czy na pewno są zdrowe. Kolejnym produktem, który analizuje, jest ketchup. Razem z Andrzejem Polanem przygotuje jego domową wersję.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka przygląda się najpopularniejszym produktom spożywczym i przemysłowym, z których codziennie korzysta każdy z nas, takich jak np.: ketchup, wędlina, dżem czy suszone owoce. Sprawdza, czy opłaca się robić domowe zamienniki tych popularnych produktów, nie tylko ze względu na zdrowie, ale też domowy budżet.

Prowadząca sprawdza, jakie suszone morele można kupić w sklepach, czy na pewno są one zdrowe oraz czy opłacałoby się samodzielnie suszyć je w domu. Kolejnym produktem, który analizuje, jest ketchup. Razem z Andrzejem Polanem przygotuje jego domową wersję. Następnie Katarzyna Bosacka testuje napoje izotoniczne i szuka dla nich własnoręcznie robionej alternatywy. Na koniec sprawdza konfitury śliwkowe oraz płyn do mycia naczyń. Prezentuje, dlaczego ten środek czystości może podrażniać skórę rąk oraz jak zrobić go w domowych warunkach.

Twórcy

Ładuję...