Fabryki smaku: Gotowi na galaretkę (18)

(Food Factory 4: Ready for this Jelly)

serial dokumentalny Kanada 2015  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.

W tym odcinku

Przepis na bezglutenowe czekoladowo-kokosowe batoniki stworzyły matka i córka. Ponadto odwiedziny w fabryce, która codziennie produkuje 250 tysięcy mrożonych batoników truskawkowych. W programie także niezwykła historia pikantnych pierożków z Szanghaju. Na koniec ręcznie robione galaretki owocowe w stylu retro, które wzbudziły uznanie gwiazd.

Zobacz także

Ładuję...