Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11)
(Food Factory 3: Fantastic Flavours)
W skrócie
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.
Oglądaj w telewizji
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
Tym razem zobaczymy, jak powstają najbardziej wykrzywiające usta spośród kanadyjskich cukierków. Ekstremalnie kwaśne draże zawierają maksymalną dopuszczalną przez prawo ilość kwasu jabłkowego. Poznamy również kulisy produkcji roślinnego substytutu mięsa, po który chętnie sięgają wegetarianie, oraz przysmaku mięsożerców - boczku w czekoladzie z syropem klonowym. Twórcy serii pokazują też gigantyczne zbiorniki, w których zakwaszana jest kapusta.