Fabryki smaku: Baza dla bezy (21)
(Food Factory 2: Put The Kettle On)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Oglądaj w telewizji
Pt 13.12 4:30
National Geo.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Zobacz także
Fabryki smaku: Wycieczka do Dijon (22)
Czw, 12.12 11:00
Fabryki smaku: Puszka pełna orzeźwienia (23)
Czw, 12.12 11:30
Fabryki smaku: Powrót do dawnych lat (24)
Czw, 12.12 12:00
Fabryki smaku: Śniadanie to podstawa (25)
Czw, 12.12 12:30
Fabryki smaku: Tęczowe słodkości (20)
Pt, 13.12 4:00
Fabryki smaku: Królowa makaronów (26)
Pt, 13.12 11:00
Fabryki smaku: Ciasto niespodzianka (1)
Pt, 13.12 11:30
Fabryki smaku: Złote sztabki (2)
Pt, 13.12 12:00
Fabryki smaku: Wstrząśnięte, niezmieszane (3)
Pt, 13.12 12:30
Fabryki smaku: Jak mus to hummus (22)
So, 14.12 4:00