Fabryki smaku: Baza dla bezy (21)
(Food Factory 2: Put The Kettle On)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Zobacz także
Fabryki smaku: Podwójne uderzenie czekolady (21)
Śr, 15.01 11:00
Fabryki smaku: Wycieczka do Dijon (22)
Śr, 15.01 11:30
Fabryki smaku: Puszka pełna orzeźwienia (23)
Śr, 15.01 12:00
Fabryki smaku: Powrót do dawnych lat (24)
Śr, 15.01 12:30
Fabryki smaku: Śniadanie to podstawa (25)
Czw, 16.01 11:00
Fabryki smaku: Królowa makaronów (26)
Czw, 16.01 11:30
Fabryki smaku: Zapach kawy (1)
So, 18.01 6:00
Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2)
So, 18.01 6:30
Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
So, 25.01 6:00
Fabryki smaku: Owocowa fala (4)
So, 25.01 6:30