Fabryki smaku: Baza dla bezy (21)
(Food Factory 2: Put The Kettle On)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Zobacz także
Fabryki smaku: Przysmaki Pani Zimy (6)
So, 20.04 6:30
Fabryki smaku: Dania z ikrą (9)
So, 20.04 12:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Nieoczywiste połączenie (10)
So, 20.04 12:30
Fabryki smaku: Poczuj miętę do lukrecji (11)
So, 20.04 13:00
Fabryki smaku: Jak po maśle (12)
So, 20.04 13:30
Fabryki smaku: Owsiane śledztwo (18)
Wt, 23.04 3:35
Fabryki smaku: Jak u mamy (19)
Wt, 23.04 4:00
Fabryki smaku: Moc mąki (20)
Śr, 24.04 3:35
Fabryki smaku: Mania chrupania (21)
Śr, 24.04 4:00
Fabryki smaku: Prosto od krowy (22)
Czw, 25.04 3:35